ΠΗΚΤΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ “PECTINE -NH” (100 gr -ΧΥΜΑ)
Πώληση ΧΥΜΑ, ανά 100gr
Συνιστώμενη δοσολογία: Έως 15g για κάθε 1 kg βάρους.
- Η πηκτίνη είναι ένας φυτικής προέλευσης πηκτικός παράγοντας, που χρησιμοποιείται κυρίως στην παραγωγή μαρμελάδων και ζελέ φρούτων.
- Προσφέρεται σε μορφή υπόλευκης, λεπτής σκόνης, ενώ έχει πολύ διακριτικό άρωμα λεμονιού και ελάχιστα γλυκιά και αμυλώδη γεύση
- Χρησιμοποιείται στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική: Η πηκτίνη αποτελεί συστατικό για τη δημιουργία μαρμελάδας και ζελέ, αφού η φυσική πηκτίνη των φρούτων είναι ο λόγος που πήζει η μαρμελάδα.
- Για παράδειγμα, στην παρασκευή μαρμελάδας, η χρήση φυσικής πηκτίνης σε σκόνη επιτρέπει να αποφύγουμε το παρατεταμένο βράσιμο των φρούτων που ενώ είναι απαραίτητο για να «πήξει» η μαρμελάδα, καταστρέφει τις φυσικές βιταμίνες και τα αρώματα.
- Ενδείκνυται για χρήση σε φρούτα.